مواد غذایی طبیعی
انواع دمنوش مهرگیاه
دمنوش های مهرگیاه فاقد هرگونه مواد افزودنی، طعم دهنده، مواد غیر گیاهی و نگهدارنده بوده و در تولید آنها از مواد اولیه طبیعی با کیفیت بالا استفاده شده است.ماده تشکیل دهنده کیسه های مهرگیاه، الیافی از نشاسته ذرت به صورت بافته شده می باشد و چسب و سوزن های منگنه، در آن به کار نرفته است. کیسه های حاوی دمنوش مهرگیاه که درپا کت های پلیمری و با حرارت دوخته شده، عطر، بو و مواد موثر گیاه را حفظ کرده و از ورود هوا و رطوبت به داخل کیسه ها جلوگیری می نماید.
بافت منظم و دقیق کیسه ها و همچنین شکل هرمی آنها باعث می شود که فضای داخل کیسه و بیرون تا 98درصد تبادل آب داشته باشد و تمام خواص گیاه به بیرون از آن منتقل شود.
محصولات مهر گیاه جلوه گر روح سلامتی و آرامش گیاهان موجود در طبیعت است
تا مصرف کنندگان بتوانند از خواص اثربخش آنها که عمدتا بهبود عملکرد فیزیکی و ذهنی
و افزایش نشاط و ارتقا سلامتی را شامل می شود، بهره مند گردند . تمامی محصولات
مهرگیاه دارای مجوز از وزارت بهداشت و درمان می باشد .
بیسکویت جمانه (آردجو سبوس دار به همراه شیره توت شیرین شده)
پودر مالت و گندم
پودر مالت از آسیاب کردن دانه های با کیفیت مالت در آسیاب های مخصوص به دست می
آید. این پودر هم در صنعت و هم در بخش مصرف خانگی کاربردهای زیادی دارد که در بعضی
موارد (مانند مصرف در پخت نان و کیک و بیسکویت) مشترک می باشد.
کاربرد در صنعت :
کاربرد پودر مالت در صنایع غذایی چون قنادی ها، در تهیه بیسکویت،کراکرهای تخمیری، انواع کارامل، شیرینی و در تولید سرکه، الکل،
غلات صبحانه ای، بسیاری از
انواع نوشابه ها و شیر همچون شیر کاکائو و طعم دهنده برای شیر جهت شرکت های لبنی،
درنانوایی،
غذای کودک و ... به عنوان مکمل های تقویتی و غذایی می باشد . همچنین
کارخانجات ماءالشعیر سازی از عصاره مالت جهت تولید
محصول خود استفاده می کنند.در
موارد زیر پودرمالت کاربرد دارد :
نان
غذای رژیمی لاغری - چاقی
رفع یبوست ، بیماریهای گوارشی
پیشگیری از دیابت
سمنو ( با نسبت 1به 2 پودرمالت و آرد گندم مخلوط شده به روش معمول سمنو تهیه می شود.
حلوا (به جای آرد گندم استفاده میشود زیرا در زمان پخت قند طبیعی حاصل می شود و نیاز کمتری به شیرین کننده ها می باشد
کیک و کلوچه (به میزان 2 تا 5 درصد به جهت سست کردن آرد و تولید گازهای مفید وغنی سازی اضافه می شود.
جو دوسر
جو دوسر و فواید خوردن آن
جو دو سر در مقایسه با دیگر غلات، از ارزش غذایی بالایی برای انسان برخوردار است و از نظر چربی و پروتئین، بسیار غنی می باشد.
قسمت اعظم جو ذخیره شده، به مصرف
خوراک دام می رسد؛ ولی توجهات اخیر به فیبر موجود در جو دو سر، کاربرد انسانی آن
را نیز
افزایش داده است. عصاره ی جو دو سر برای بیش از یک قرن، به عنوان تسکین
دهنده جلدی به کار می رود. از یک صد سال قبل از
میلاد جو دو سر بیش تر در نواحی شمالی کشت می شده است.
جو دو سر طبعی سرد و طبیعت خشکی دارد. سرشار از مواد قندی و ازوته همچنین
پروتئین ، چربی ، فسفر ، آهن ، کلسیم ، ویتامین
Aو گروه ویتامین های B است. کسانی که از بیماری های پوستی رنج می برند
هیچگاه خوردن جو دو سر را فراموش نکنند
خواص دارویی جو دوسر
درمان ضعف عمومی :جوشانده دانه های بدون سبوس یولاف در شیر که به آن
یک زرده تخم مرغ اضافه شده باشد
داروی بسیار
مناسبی برای درمان ضعف مفرط ناشی از بیماری ها و همچنین تقویت کودکان و افراد مسن می باشد.
درمان یبوست و بواسیر : جوشانده آرد و دانه
های جو دو سر که صبح ناشتا به مقدار 2 تا 3 فنجان به مدت 2 تا 3 روز مصرف می شود
اثر ملین داشته، یبوست را از بین می برد و از طرف دیگر بواسیر را نیز درمان می نماید.
درمان سنگ کلیه : جوشانده 20 گرم دانه
جو دو سر سبوس دار اثر مدر داشته و در درمان سنگ کلیه، انواع ناراحتی های کلیه، عدم
دفع ادرار، آب آوردن انساج و ... به کار می رود.
التیام زخمی : برای التیام زخم های کهنه و شدید می توان از خمیر آرد جو دو سر مخلوط با مخمر آب جو استفاده نمود.
خواص درمانی جو دوسر
* برای رفع یبوست جوی دوسر را بو داده آرد کنند مانند قهوه بجوشانید روزی 2 الی 3 استکان به مدت 3 روز صبح ناشتا میل شود.
* برای درمان نقرس 20 گرم جو را در 5 لیوان آب جوشانده روزی 4 لیوان میل شود.
* جهت درمان سرفه ، ورم حلق و حنجره و اخلاط خونی
* برای تقویت کودکان و افراد کهنسال و بیمارانی که دوره نقاهت را میگذارنند اگر جو را در آبگوشت یا شیر جوشانده میل
کنند غذایی
مقوی است البته جو پوست گرفته نباشد.
* برای درمان کمردرد، درد پهلو و قولنجها، جوی دوسر را با سرکه پخته به صورت ضماد در محل درد بگذارید.
* برای رفع خستگی پاها، سرمازدگی و تاول زخمها با جوشانده غلیظ کاه جو پاشویه کنید.
سس نارنج و سس انار
روغن بادام زمینی درنیکا
روغن بادام زمینی اویلیو دارای ۲۵ % پروتئین با کیفیت عالی است که مصرف آن به رشد کودک شما کمک میکند.
این روغن یکی از سالم ترین روغن ها جهت کاهش کلسترول و فشار خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی و حتی درمان سرطان است.
روغن بادام زمینی به علت داشتن ویتامین F و فقدان کلسترول برای افرادی که چربی
خونشان زیاد است مفید بوده و از بروز بیماری
آرتروم (جمع شدن چربی در جدار شریان ها) پیشگیری می نماید.
روغن بادام زمینی اویلیو از بادام زمینی پوست گیری
شده تهیه می گردد. دانه ها قبل از روغن کشی با حرارت ملایم تفت داده می
شود تا آنزیم های نامطلوب و عواملی که باعث ایجاد حملات شبه فاویسم می شود از بین بروند.
این روغن خوش طعم دارای مقدار قابل توجهی اسید چرب امگا ۹ است (۴۶ %) که به همراهی ویتامین E، اسید فولیک، فیبر، مواد معدنی و پروتئین ها از قلب و ارگان های داخلی بدن در مقابل بیماری ها مراقبت میکنند.
روغن بکر بادام زمینی التهاب و زخم معده و اثنی عشر را درمان می کند.
این روغن دارای مقاومت حرارتی،غلظت و ماندگاری
بالا است در نتیجه برای سرخ کردن موادغذایی بسیار مناسب می باشد و می
توان به صورت صنعتی و خانگی از آن استفاده نمود.
از این روغن می توان برای سرخ کردن مواد غذایی، طعم دادن به انواع سس، پاستا و ماهی و نیز تهیه ی ا نواع شکلات بهره گرفت.
محققان می گویند استفاده روغن بادام زمینی در جلوگیری از سرطان پستان موثر است.
براساس نتایج تحقیقات محققان دانشگاه واشنگتن و
انستیتو سرطان شناسی دانا فاربر روغن بادام زمینی خطر ابنلای زنان را به سرطان
پستان سی و نه در صد ( ۳۹ % ) کاهش می دهد.
به نوشته روزنامه اینترنتی روسی ” لنتا ” تجزیه و تحلیل نتایج روی نه هزار دختر نه تا پانزده ساله نظریه مربوط به خواص روغن بادام را ثابت کرده است.
به گفته محققان بهترین شاخصها در افرادی مشاهده شده که روغن بادام زمینی را دوبار در هفته استفاده می کنند.ضمن این که مصرف این خوراکی خطر ابتلا به سرطان را حتی در خانواده هایی که سابقه ابتلا به سرطان غددشیری در آنها وجود داشته کاهش داده است.
ارده
ارده خود به تنهایی یک مادهٔ غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است.
ارزش غذایی ارده:
کربوهیدرات ها
آب
ویتامین آ
ویتامین ب1
ویتامین ب2
ویتامین ب3
ویتامین ب5
ویتامین ب6
ویتامین ب9
ویتامین ب12
کلسیم
آهن
منیزیم
منگنز
فسفر
سدیم
پتاسیم
رویشیره انگور
خاصیت اصلی انواع شیره، انرژی زا بودن آن است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شود.
شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است.
شیره انگور، ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقویت می کند.
برای این منظور شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و
روزانه 2 تا 3 لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد.
شیره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست.
برای درمان یرقان (زردی) شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط می کنند و به بیمار می دهند.
خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع هم و غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است و معالجه تا بهبودی باید ادامه داده شود.
برای درمان کک مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکه ها می مالند.
شیره انگور مخلوط شده با کمی گل ختمی پخته را به صورت مرهم روی آبسه دمل قرار دهید تا دمل باز شود. علاوه بر آن برای از بین بردن ورم هایی که بر اثر ضربه ایجاد شده اند، مفید است.
همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند.
شیره انگور محرک اعمال کبدی می باشد و به خون سازی کمک می کند.
کشمش
کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می شود. یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.
کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می کند.
کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.
کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.
کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد... 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد.
کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.
فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.
آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.
کشمش از سرطان جلوگیری می کند.
کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بیماری قلبی می گردد.
اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد( LDL) کاهش می یابد.
کشمش موجب کاهش استرس می گردد.
این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.
کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می کنند.
کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.
کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.
کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می گردد.
کشمش، دهان را خوشبو می کند.
کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می کند.
ساشه شیرین کننده کم کالری
قهوه سبز
آنچه حقیقت دارد این است که قهوه سبز اگر به طور معقول مصرف شود، می تواند منافعی داشته باشد. یکی از خواص قهوه سبز این
است که تا حدی باعث کاهش اشتها
می شود. مهم تر از آن، چیزی که درباره قهوه سبز گفته می شود این است که
قهوه به دلیل
دارا بودن کافئین، می تواند تا حدی
متابولیسم بدن را افزایش دهد. همین افزایش متابولیسم، چربی سوزی را افزایش می دهد،
بنابراین واقعیت این است که قهوه سبز روی کاهش وزن تاثیر دارد اما این خاصیت زمانی است که قهوه به طور منطقی مصرف شود. به
علاوه این تاثیرات به شکل اعجاب انگیز نیست و نمی تواند کاهش وزن چند کیلو در ماه ایجاد کند.
ویژگی دیگر قهوه سبز این است که حاوی نوعی آنتی
اکسیدان قوی است. مطالعات نشان داده که این آنتی اکسیدان می تواند به
تنظیم فشار خون کمک کند. به علاوه این
نوشیدنی به مقاومت نسبت به انسولین و کنترل قند خون کمک می کند. قهوه سبز
حتی تا
حدی برای دفع صفرا و به دنبال آن کاهش کلسترول در بدن هم مفید است.
علاوه بر موارد ذکر شده، گفته می شود که قهوه سبز
مانع جذب برخی قندها می شود. در نتیجه اختلال در جذب قندها، انرژی زیادی وارد بدن فرد نمی شود و لاغری اتفاق می افتد.